Aktuális

Az alábbiakban a Győri Ipari Parkkal kapcsolatos legfrissebb híreinkről tájékozódhat. Kérjük, amennyiben bármelyik aktualitással kapcsolatban bővebb információra lenne szüksége, keressen bennünket elérhetőségeinken.
 

Elkezdődött a telkek értékesítése a Győri Ipari Parkban

 
Elkezdődött a telkek értékesítése 2018 januárjában a Győri Ipari Park bővítési területén, a Tatai u. déli oldalán, a Rehau Kft.-vel szemben. 3.000-50.000 m2 közötti telkeket ajánlunk azok részére, akik ipari parkunkban kívánnak letelepedni és tevékenykedni. A telkek teljes közműellátással, aszfalt burkolatú utakkal és közvilágítással kerülnek értékesítésre. Várjuk szíves érdeklődésüket elérhetőségeinken!
 

KIADÓ IRODÁK

 
A Győri Ipari Park
Szolgáltatóházában
18-20 m2
-es, légkondicionált
IRODAHELYISÉGEK

hosszú távra kiadók.
Érdeklődni lehet
:
Győri Nemzetközi Ipari Park Kft.
96/506-978 vagy 96/506-979
 

Konferencia a szakember utánpótlás biztosításáról

 
A Győri Ipari Parkban működő vállalkozások egyik leégetőbb problémáját, a megfelelő munkaerő utánpótlás biztosítását helyezte középpontjába az a konferencia, melyet a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közösen rendezett. Borkai Zsolt polgármester és Görög Tibor ügyvezető igazgató meghívását elfogadta dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora, Mikóczi Tamás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Ipari és Kereskedelmi Kamara társelnöke, Major Ernő, a Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője, valamint számos vállalkozás vezetője és képviselője, hogy együtt keressenek választ arra a kérdésre: hogyan elégíthető ki hosszú távon a térség ipari üzemeinek munkaerő-igénye.
  
 
  
 

V. Együttműködési Fórum

 
Ötödik alkalommal szervezett fórumot a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. a letelepedett cégek számára. Görög Tibor ügyvezető igazgató köszöntőjében elmondta: a speciális tematika miatt a meghívottak köre kibővült; az ipari park cégei mellett Győr meghatározó vállalatainak képviselői is megjelentek a rendezvényen. A speciális tematikát a fórum moderátori szerepét elvállaló Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, miniszteri biztos javasolta: a résztvevők a közelmúltban kiírt, illetve a hamarosan megjelenő gazdaságfejlesztési pályázatok lehetőségeiről kaptak szakszerű tájékoztatást. Dr. Szabados Zsuzsanna, a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője a gazdaságfejlesztési programokról, a források elosztásáról, a megfogalmazott prioritásokról adott áttekintést, míg Dobi Sándor, az EMÖ Kft. munkatársa a pályázatírással kapcsolatban szolgált gyakorlati tanácsokkal. Samodai Imre, a Széchenyi Programiroda regionális igazgatója a vállalkozások számára nyújtott szakmai támogatási lehetőségeket ismertette, Mizser Zoltán, az EXIM Bank győri képviseletvezetője pedig a pénzintézet szerepéről tartott előadást a fórumon. A résztvevők a prezentációkat követően kérdéseket tettek fel az előadóknak, majd a szokásos kötetlen eszmecseréken váltottak szót az elhangzottakról.
 
V. Együttműködési Fórum
 
V. Együttműködési Fórum
 
V. Együttműködési Fórum
 

Elkészült a tározótó

 
Befejeződtek a Győri Ipari Park területén a 3. számú tározótavat érintő munkálatok. A beruházás során kibővítették a meglévő szikkasztó tavat, és a megfelelő vízminőség biztosítása érdekében kialakítottak egy szűrő tavat, melyeket csőáteresszel kötöttek össze. Emellett megépült egy új, észak-déli irányú csapadékvíz-gyűjtő főcsatorna több tisztítóaknával. Lehetővé vált, hogy a park keleti oldalán letelepedett cégek rákössenek az új gerincvezetékre.
 

Új szakasszal bővül az iparvágány

 
Újabb szakasszal bővül a Győri Ipari Park iparvágánya. A beruházás során Győrszentiván állomás felé 550 méterrel hosszabbítják meg az 1-es számú iparvágányt annak egyenes irányát felvéve. A kivitelezőt pályázat útján választották ki, a cég 2015. május 14-én átvette a munkaterületet, így ténylegesen megkezdődött az építés. A tervek szerint a pálya vonala szeptemberre eléri az AUDI Logisztikai Központjának második ütemében épülő létesítményt, és decemberig befejeződik a kihúzó vágány építése is.
 

III. Együttműködési Fórum

 
Harmadik alkalommal került megrendezésre, a már hagyományosnak mondható találkozó a Győri Ipari Park cégvezetői és külső előadók részvételével. A meghívottak tájékoztatást kaptak az iparvágány fejlesztés aktualitásairól, az ipari parkban idén megvalósuló beruházásokról, valamint a tavaszi és nyári időszak karbantartásairól és felújításairól. A fórum első előadójaként dr. Pataki Dezső, a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének regionális tanácsadója a mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára kialakított tanácsadói szolgáltatásokról számolt be. A korábbi fórumon a megjelentek a szakképzett munkaerő biztosításának nehézségeiről váltottak szót, amelyekre Klehr Emília, a Diwa Personalservice Munkaügyi Szolgáltató Kft. ügyvezetője kínált megoldásokat. A Ptk. márciusi módosításához kapcsolódott Pongrácz Péternek, a Praeventio Biztosítási Alkusz Kft. vezetőjének ismertetője vezető tisztségviselők és felügyelő bizottsági tagok felelősség biztosításának lehetőségeiről.
 

Helyi iparűzési adó csökkentése

 
Tájékoztatjuk a Győri Ipari Parkban üzemelő cégeket, hogy Győr MJV Közgyűlésének 35/2013. (XII.20.) GYMJVÖ. rendelete az állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után az adó évi mértékét 2014. január 1-jétől 2%-ról 1,8%-ra csökkentette. A rendelet adómentességre vonatkozó része nem változott, így 2013. és 2014. adóévben továbbra is adómentességet élvez minden olyan vállalkozó/vállalkozás, akinek/amelynek a vállalkozási szintű (össz)adóalapja a 2,5 millió forintot nem haladja meg (ideértve a tételes adóalap megosztási módot választó KATA adóalanyokat is.)
 

Folytatódik a területbővítés

 
 
A Győri Ipari Park immár hatodik bővítési ütemének megvalósítása a terveknek megfelelően halad, és új ingatlanok állnak a letelepedni kívánó érdeklődők rendelkezésére. A hatodik ütem két nagyobb méretű telke 2013 decemberében már elkelt, de a Győri Ipari Parkban telephelyet vásárolni szándékozó cégek részére akár testreszabott telekajánlattal is állunk rendelkezésre.
 
 

II. Együttműködési Fórum

 
Az első Együttműködési Fórum sikeresnek bizonyult, a résztvevők visszajelzései azt mutatják, van igény a vállalkozások részéről egymás munkájának alaposabb megismerésére. A rendezvény célja továbbra is az, hogy az ipari park cégeit közelebb hozza egymáshoz. A 2013 áprilisában másodszor megrendezett eseményen meghívott vendégként részt vett Simon Róbert Balázs, Győr alpolgármestere. A fórum színfoltja volt a Medicover szűrőbusza, amely ezen a napon ingyenes vizsgálatokkal állt a fórumon résztvevő cégek képviselőinek rendelkezésére.
 
 

Fórum az Ipari Parkban

 
Együttműködési Fórumot hirdetett a parkban tevékenykedő vállalkozások számára a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. Ahogy Görög Tibor ügyvezető igazgató elmondta: a kezdeményezés célja, hogy a cégeket közelebb hozza egymáshoz, és segítse a vállalkozásokat az együttműködésben, kapcsolataik továbbépítésében. Az első találkozót már meg is tartották, ennek sikerét jelzi, hogy a szervezők és a résztvevők már a folytatást tervezik.
(Forrás: Győr+ TV)
 
 

Aktuális

Elkezdődött a telkek értékesítése a Győri Ipari Parkban
Elkezdődött a telkek értékesítése 2018 januárjában a Győri Ipari Park bővítési területén, a Tatai u. déli oldalán, a Rehau Kft.-vel szemben....
Olvasson tovább...
KIADÓ IRODÁK
A Győri Ipari Park Szolgáltatóházában 18-20 m2-es, légkondicionált IRODAHELYISÉGEK hosszú távra kiadók.Érdeklődni lehet: Győri Nemzetközi Ipari Park...
Olvasson tovább...
Konferencia a szakember utánpótlás biztosításáról
A Győri Ipari Parkban működő vállalkozások egyik leégetőbb problémáját, a megfelelő munkaerő utánpótlás biztosítását helyezte középpontjába az a...
Olvasson tovább...