Győr

Győr az északnyugat-magyarországi régió ipari-, gazdasági-, üzleti-, oktatási- és kulturális központja, az ország egyik leginnovatívabb és legdinamikusabban fejlődő városa. Győr megyei jogú város, Győr-Moson-Sopron megye székhelye. Magyarország hatodik legnagyobb városa, állandó lakossága mintegy 135.000 fő. A települést sugár irányban összefutó úthálózata észak felől Szlovákiával, nyugat felől Ausztriával, dél felől a Balatonnal, kelet felől pedig Budapesttel köti a városhoz.
 

Kiváló gazdasági környezet

 
Győr kiemelten vonzó célpont a befektetők számára. Győr kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik, a közvetlenül a város mellett futó autópályán Budapest, Bécs, Pozsony egy óra alatt elérhető. A város tudatos gazdaságszervező politikájának köszönhetően a működő vállalkozások száma arányaiban jóval meghaladja az országos átlagot. A térségben működő cégek között számos világhírű multinacionális nagyvállalat is megtalálható, ugyanakkor a sokszínű kis- és középvállalati paletta is azt bizonyítja, hogy szinte bármelyik nemzetgazdasági ágazatban tevékenykedő vállalkozás kiváló hátteret, együttműködési- és piacra jutási lehetőségeket talál itt.
 

Megfelelő munkaerő

 
Győr a régió oktatási és kutatás-fejlesztési központja. A helyi középfokú oktatási intézményekből (szakiskolák, szakmunkásképzők, szakközépiskolák, gimnáziumok) kiváló szaktudású munkaerő kerül ki. A város felsőoktatási intézményeinek (egyetemek, főiskolák) szoros együttműködése a helyi vállalkozásokkal példa értékű, melynek eredményeként a magasan képzett szakemberek utánpótlása folyamatosan fejlődő tendenciát mutat. Győr a régión kívül élő munkavállalók számára is vonzó lehetőségeket kínál, így egyre jelentősebb az ország más részeiből Győrbe áramló szakképzett munkaerő.
 

Vállalkozásbarát város

 
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt feladatának tartja a régió gazdasági fejlődésének hatékony támogatását. A helyi vállalkozásokkal történő szoros együttműködésnek és a folyamatos társadalmi párbeszédnek is köszönhetően az itt tevékenykedő vállalkozások - a mindenkori törvényi szabályozás függvényében - átlátható jogszabályi környezetre, gyors és rugalmas hatósági ügyintézésre számíthatnak. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a helyi cégek számára további előnyöket, konkrét támogatási- és együttműködési lehetőségeket kínál.
 

Sokszínű kultúra és szabadidős lehetőségek

 
Győr kulturális, történelmi és sport szempontból is jelentős értékkel bír az itt élők, valamint az ide látogatók számára. Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa, a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. Iparát tekintve dinamikusan fejlődő nagyváros, azonban pezsgő kulturális élete (fesztiválok, színházi előadások, koncertek, stb.), kiemelkedő sporteseményei, turisztikai vonzereje teszik valódi európai várossá.
 

Aktuális

Elkezdődött a telkek értékesítése a Győri Ipari Parkban
Elkezdődött a telkek értékesítése 2018 januárjában a Győri Ipari Park bővítési területén, a Tatai u. déli oldalán, a Rehau Kft.-vel szemben....
Olvasson tovább...
KIADÓ IRODÁK
A Győri Ipari Park Szolgáltatóházában 18-20 m2-es, légkondicionált IRODAHELYISÉGEK hosszú távra kiadók.Érdeklődni lehet: Győri Nemzetközi Ipari Park...
Olvasson tovább...
Konferencia a szakember utánpótlás biztosításáról
A Győri Ipari Parkban működő vállalkozások egyik leégetőbb problémáját, a megfelelő munkaerő utánpótlás biztosítását helyezte középpontjába az a...
Olvasson tovább...